tirsdag den 9. oktober 2012

Sy buede former uden brug af knappenåle

Den korte version er: Man skal ikke tænke på det som en bue, men som meget små lige stykker. Så man starter med at lægge stofferne oven på hinanden, så sømrummet følges (bare et kort stykke). Så syr man det, man kan, og når sømrummet går for meget hver sin vej, stopper man med nålen nede og justere de to stoflag, så sømrummet følge igen – her syr man så til de ikke følges mere.

Man skal trække lidt i det ene lag, det er faktisk ret let, når man har ‘fået det i fingrene’, men det er altså rigtig svært at beskrive.

Mht. pincetten: Jeg har fundet ud af, at sådan en er næsten lige så uundværlig som en rulleskærer – den er utrolig god til at holde spidser sammen (ikke kun ved buede former), til lige at skubbe lidt stof helt ind under trykfoden osv. Så det kan i den grad anbefales at anskaffe en god lang, spids pincet (der ligner dem de bruger hos tandlægen, ikke dem vi bruger til at plukke øjenbryn med)
Kirsten


Fandt denne video der viser både hvordan man skærer stofferne fra en FQ på en roterende Olfa måtte og dernæst syr en blok sammen uden brug af nåle.

http://www.youtube.com/watch?v=SOhzcAznt2s

Helle

Den video var spændende – håber den kommer på vores side med ideer og hjælp til PW.
Jeg har startet et tæppe – eller et projekt – udfra Alicia Merridts teknik. Se disse link, som jeg har sendt før:

http://www.youtube.com/watch?v=EuTAyEGCxEs&feature=related

Der er 3 videoer som kan findes på denne side. Her bruger hun ingen lineal.
Karen
Se også dette indlæg om Drunkards Path

Ingen kommentarer:

Send en kommentar